Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Priser inkl. 25% moms - Fri frakt inom Sverige                                                                                                                                                                                                                              Leverans inom ca 14 dagar 

Crystals​​

                                                        by Paola


 

                       

Halvädelstenars egenskaper

Här kan du läsa om de halvädelstenar jag använder till mina smycken. 

 Informationen baseras i Judy Halls böcker:  

The Crystal Bible: A Definitive Guide to Crystals (2003) och Crystal Bible Volume 2 (2009). 

Agat


Agat är en typ av kryptokristalliserad kvarts, känd för sina band eller strimmor i olika färger. Namnet kommer från den plats där stenen ursprungligen hittades, River Achates, på Sicilien.

Färg och utseende: Klar eller mjölkvit, grå, blå, rosa, brun... vanligen randig, ibland halvgenomskinlig små kristaller i olika storlekar.


Egenskaper: Agater är jordande stenar som skänker emotionell, fysisk och intellektuell balans. Det är en lindrande och lugnande sten som verkar sakta men med en fantastisk styrka.  Det är en lindrande och lugnande sten som verkar sakta men med styrka.

Psykologisk underlättar agaten människans acceptans av sig själv och bygger självförtroende. Agater stärker mentala funktioner eftersom den förbättrar koncentrationer, perception och analytiska förmågor som leder till logiska lösningar. Agater med klara kristaller stimulerar minnet.  

Känslomässig hjälper agaten att komma över negativitet och bitterhet, den läker inre ilska och främjar kärlek och mod att börja om igen. 


Stjärntecken: Tvilling, Vädur, Våg

Chakra: Sakral


Amazonit

Amazonit är en ädelstensvariant av fältspat som hittas främst i USA, Kanada, Brasilien, Zimbabwe, Tyskland, Norge, Ryssland, Kina och Namibia. 


Färg och utseende: Blå-grön, opalskimrande med ådror.

De Amazonit pärlor jag använder är de från Ryssland som har kraftigt blågröna toner och vita strimmor och den norska amazoniten som i stort sett alltid har inslag av svart turmalin och glittrande pyrit. 


Egyptierna kallade Amazonit  för ”modets sten”. Stenen sägs vara uppkallad efter de kvinnliga Amazon-krigarna, som enligt vissa arkeologiska fynd visar att Amazoniterna var ett matriarkat samhälle under bronsåldern. En annan legend säger att namnet kommer ifrån Amazonfloden där man tror att stenen först hittades. 


Egenskaper: Amazonit är en oerhört lugnande sten. Den lugnar hjärnan och nervsystemet. Den balanserar maskulina och feminina energier och hjälper dig att se båda sidor av ett problem eller olika ståndpunkter. Emotionellt dämpar amazonit trauman och mildrar oro och rädsla. Den löser upp negativa energier och irritation. 


Stjärntecken: Jungfrun


 Chakra: Hals


Ametist

Ametist är den högst värderade variant av  kvarts. 

Färg och utseende:  Kan variera i många olika nyanser av lila.  Ametist av högsta kvalitet är mättat lila med rosafärgade fläckar. Dess lila färg har gjort den till en sten för kungligheter under tusentals år.  Namnet kommer från det grekiska ordet "amethystos" som betyder  oberusad och är  än i dag vara en symbol för nykterhet.


 Legenden om ametistens ursprung kommer från grekiska myter. Dionysos, dryckesguden, var upprörd en dag efter en förolämpning från en av de dödliga och svor på att hämnas på den nästa dödliga som korsade hans väg och frambringade blodtörstiga tigrar som skulle utföra hans önskan. På vägen kom då Amethyst, en vacker ung kvinna som var på väg till gudinnan Diana för att visa sin respekt. Diana förvandlade Amethyst till en staty av bergkristall för att skydda henne mot de vassa klorna. När Dionysos såg den vackra statyn, grät han tårar av vin i förtvivlan över vad han hade gjort. Gudens tårar färgade kristallen lila och skapade den ädelsten vi idag känner som ametist. 


Egenskaper: Ametist är en extremt stark och beskyddande sten med hög andlig vibration, samtidigt som den lugnande och hjälper att dämpa oro och stress.  Ametist kan därför bäras som skyddande amulett mot negativitet och stress.  Den skyddar och omvandlar negativ energin till kärlek. Den hjälper också vid alla former av beroende och blockeringar. Genom historien har ametist använts som skydd mot fylla och anses hjälpa mot beroende. Leonardo da Vinci skrev att ametister kunde avleda onda tankar och förstärka intelligensen. 


Stjärntecken: Vattumannen

Chakra: Kronchakra

Apatit

Namnet apatit kommer från grekiskans ordet "apate” som betyder att luras,  då stenens olika varianter ofta förväxlas med andra mineraler. 

Färg och utseende: Apatit kan vara både genomskinlig och opak, och förekommer i många färger t.ex. grön, gul, blå, violett och gröngul. 


Egenskaper: Den metafysiska teorin säger att apatit stimulerar tankar och idéer, hjälper till att behålla fokus, inlärning, kommunikation och koncentration.  Healers anser att den är verksam mot virus och ett effektivt medel när det gäller viktkontroll, eftersom den kuvar hunger, ökar ämnesomsättningen och uppmuntrar till en hälsosamt kost. 


Chakra: Hals

Aventurin

Aventurin är en form av kalcedon som innehåller små mängder av varierande skimrande mineraler som ger stenen en glittrande effekt som kallas aventuresence. Stenen hittas i Brasilien, Indien, Kina, Japan, Ryssland, USA och Tanzania. 

 Färg och utseende: De flesta aventuriner är rödbruna eller gula, men även gröna och blå varianter finns. 

 Namnet kommer från det kända aventurin-glaset från Venedig i Italien. Enligt traditionen så tappade en glasarbetare kopparflisor i smält glas och skapade därmed ett attraktivt nytt glas med glitter. Det nya glaset fick namnet ”aventurino” efter det italienska ordet ”a ventura” som betyder ”slumpmässig”. 


Egenskaper: Aventurin är en mycket positiv sten som ger framgång. Den förstärker ledaregenskaper och beslutsamhet. Gynnar medkänslan och empati och uppmuntrar till uthållighet.

Sägs bringa en positiv attityd och har länge använts som en lyckosten. Det är en populär sten bland spelare. Legenden säger att stenen är en allgörande helare som används till att minska stress, öka självförtroende och främja framgång. En gammal legend från Tibet berättar att aventurin användes mot närsynthet och för att öka kreativiteten. 


       Chakra: 

  • Blå aventurin, hals- & pannchakra
  • Grön aventurin, hjärtchakran
  • Gul aventurin, solar plexus
  • Orange aventurin, navel chakran
  • Röd aventurin, rot chakran

Bergkristall

Kvarts är en familj av mineraler (ametist, citrin och rosenkvarts) med samma kemiska sammansättning och liknande fysiska egenskaper. 

Namnet: En del tror att  ordet har sitt ursprung i det grekiska ordet för is, då grekerna trodde att kvarts var fossiliserad is. Kvarts höga förmåga att behålla kyla kan ha bidragit till denna tro. 

Färg: Bergkristall är den färglösa varianten av kvarts. 


 Användningen av kvarts sträcker sig tusentals år tillbaka. Romerska damer bar kristallkulor för att kyla händerna i varmt väder och romerska soldater använde kristaller för att fånga solstrålar och bränna sår. Sedan medeltiden har kristallkulor använts för att sia om framtiden. Bruket att begrava kristaller med sina döda har varit populärt i många kulturer och praktiseras fortfarande av de amerikanska indianerna. Dessa kulturer tror att själen lever kvar i kristallen efter döden. 


Egenskaper: Kvarts  är planetens kraftfullaste förstärkare av healing och energi.  Den absorberar, lagrar, frigör och reglerar energi, är en universellt helande stenen, med kraft att klargöra vad som behöver helas eller balanseras.

Kvarts skyddar också mot strålning, genererar elektromagnetism och upplöser statisk elektricitet.

På ett mentalt plan stärker kvarts koncentration och låser upp minnet. 


Chakra: Alla

Citrin

Citrin är en variant av mineralen kvarts. Hittas i Brasilien, Ryssland, Frankrike, Madagaskar, Storbritannien och USA. Namnet Citrin kommer för det franska ordet “citron” som betyder just citron och syftar på stenens färg. 

 I gamla tider så bar man Citrin för att skydda sig mot giftiga ormbett och onda tankar. Inte förrän under den romantiska perioden (1837-1860) började den på allvar användas till smycken. 


Egenskaper: Citrin är en starkt renande och vitaliserande sten. Den är värmande, vitaliserande och mycket kreativ.

Det är en av de kristaller som aldrig behöver renas. Den absorberar energi, omvandlar , skingrar och förankrar negativ energi och ger därför omgivningen extremt starkt skydd. 

Citrin är en av de stenar som bringar överflöd. Den är dynamisk och lär dig att uppnå och locka rikedom och välstånd, framgång och alla livets goda ting. Citrin är en glad och generös sten som uppmuntrar till generositet.

Psykologisk stärker citrin självkänslan och självförtroende och avlägsnar destruktiva tendenser. Den gör dig mindre känslig för kritik och hjälper dig att hålla en positiv attityd. 

Emotionellt stärker citrin livsglädjen  och på ett fysiskt plan ger citrin den fysiska kroppen energi.


Chakra: Solar plexus 

Dalmatin Jaspis

Dalmatin Jaspis  är variant av mineralet kvarts och kan hittas i hela världen. 

Färg och utseende: Jaspis finns i många olika färger men Dalmatin jaspis är en ogenomskinlig vacker, vit sten med svarta fläckar som påminner om hundrasen Dalmatiner.

Egenskaper: Jaspis är känd för att vara oerhört närande. Den ger stöd vid stress då den är lugnande. Inom healing  absorberar negativ energi samt renar och samordnar kroppens chakran och auran. Det är stenen som underlättar shamanska resor och förmågan att minnas drömmar. 

Psykologisk skapar Jaspis beslutsamhet till alla avsikt. Den ger mod att ta itu med problem bestämt och uppmuntrar att vara ärlig mot sig själv.  Mentalt stärker jaspis snabbtänkthet och organisatoriska förmågor. Stimulerar fantasin och omvandlar idéer till handling. 


Chakran: Bas

Granat

Granat är ett samlingsnamn på en grupp mineraler som finns i hela världen.

Färg: mörk vinröd, röd , rosa, grön, orange, gul, brun och svart.

Egenskaper Granat är en starkt energigivande och vitaliserande sten. Den påstås ha förmåga att varna för annalkande fara och bars under lång tid som ett beskyddande talisman. 


Psykologisk skärper granat synen det egna på jaget, löser upp ingrodda beteendemönster som inte längre funkar för dig kringgår motstånd. Mentalt hjälper den till att släppa värdelösa gamla fixerade idéer. Emotionellt avlägsnar granat hämningar och tabun.

I gamla tider trodde man att granaten hade läkande egenskaper för blodet, hjärtat och lungorna. Granat har också ord om sig att vara beskyddande när man är på resande fot. Enligt Bibeln så använde Noah en lykta av granat för att visa arken vägen......

Chakra: rotchakra

Kambaba Jaspis

Kambaba är en sällsynt typ av jaspis. Är en sedimentär sten som består av kvarts och stromatolit, som är fossiliserade skikt av fossila mikroorganismer som är 3,5 miljarder år gamla och anses vara de första spåren av liv på jorden. Hittas i Madagaskar eller Sydafrika.

Färgen är svart med gröna och blågröna färger med mönstret, cirklar och fläckar.

Skänker inrefrid och lugn och är stödjande i förändringstider.  Minskar rädsla och ökar din självkänsla. Ger dig inspiration och mod.


Chakra: hjärta och basSolsten - Heliolit

Heliolit är ensten som bildas i smält lava och som sedan slungas upp till jordytan vid vulkanutbrott. Heliolit är en variant av fältspat och innehåller även hematit eller goethit Namnet kommer från grekiskans "helios" och "lithos" vilket betyder "sol" och "sten". Därav namnet sunstone/solsten.  Finns i Canada, USA, Norge, Grekland och Indien. 

Färg och utseende: Stenar som kommer från Oregon innehåller koppar, vilket kan ge stenen ett färgspektra från ljust gult över till grönt, men framför allt av många olika nyanser i rött och rosa. Kopparn ger stenen dess inneliggande skimmer och förmåga att reflektera ljuset. 

Egenskaper: Solsten är en glädjebringande och ljusinspirerande sten. Den är traditionellt förknippad med goda gudar och tur. I gamla tider användes stenen av indianerna vid byteshandel och vikingarna trodde att den bringade tur vid navigation. 

Solsten är en alkemisk sten att avlägsna "hakar" från andra människor, vare sig de sitter i chakran eller i auran.  Hakar kan finnas på det mentala och emotionella planet och kan komma från, föräldrar, barn eller kärlekspartner.

Emotionell fungerar solsten antidepressivt och avlägsnar tungenergi. Den motarbetar känslor av att vara diskriminerad, orättvist behandlad och övergiven och ökar självvärde och självförtroende. 


Chakra: Solar plexus och navel

Hematit

Hematit har fått sitt namn efter ett det grekiska ordet ”haem” som betyder blod, detta på grund av stenens blodröda färg när den pulvriseras. 

Färg och utseende: Hematit kan variera i utseende från hjärnliknande rödbrun, mörkt silvergrå, mörkgrå och svart.

Finns i Storbritannien, Italien, Brasilien, Sverige, Canada och Schweiz.


Egenskaper: Hematit är särskilt effektiv på att grunda och skydda samt harmoniserar sinne, kropp och själ. 

Psykologisk stärker självkänslan, överlevnadsinsikt, viljestyrka och pålitlighet. Mental stimulerar hematit koncentrationen och fokus. Den stärker minnet och ursprungliga tankar. Det är en bra sten vid matematikstudier och tekniska studier. 


På grund av sin röda färg som pulvriserad har hematit använts sedan urminnes tider som pigment. Urtidsmänniskorna använde hematit till sina grottmålningar, de gamla egyptierna till att dekorera faraonernas gravkammare och av de nordamerikanska indianerna till krigsmålning. Än idag används hematit till ett rött ockra pigment och till ett polermedel som kallas ”Jeweler’s Rouge”. 

Chakra: jordchakra

Howlit

Howlit är som fått sitt namn efter sin upptäckare, geologen Henry How, finns i USA.

Färg och utseende:  Howlit är alltid är vit eller grå så har den en förmåga att ta upp färgämnen, och när den färgas turkos så är den förvillande lik den äkta turkosen. Detta har tyvärr resulterat i att många oärliga säljare kunnat sprida färgad Howlit under namnet turkos. 

Egenskaper: Inom metafysiken tror man att om man placerar en howlit-sten i fickan så absorberar den din egen ilska och även andras ilska riktad mot dig. Det är en mycket lugnande sten och den sägs kunna ta bort stress och bota sömnlöshet. Används även för att stärka tänderna och benstommen.


Stjärntecken: tvillingar 

Chakra: Hjässan

Krysokolla

Namnet kommer från det grekiska ordet "chrysos" som betyder guld och "kolla" som betyder klister, detta på grund av att stenen liknar andra material som användes för att löda guld under antiken. Stenen omnämns första gången i litteraturen av Theophrastus, 315 f.Kr.  Finns i USA, Storbritannien, México, Chile, Peru, Zaire och Ryssland. 

Färg och utseende: Grön/blå (ibland turkos) sten som representerar en unik färg i stenarnas värld. 

Egenskaper: Krysokolla är en stilla och stödjande sten och kallas därför "harmonins sten".  I hemmet drar den ut negativa energier av alla de slag.  Den sägs även hjälpa mot rädsla, ångest och skuldkänslor. 

Chakra: Halschakrat, Hjärtchakrat

Labradorit

Labradorit är en fascinerande sten vars skönhet kan förbises om man inte ser den från rätt vinkel. Finns i Italien, Grönland, Finland, Ryssland, Canada och Skandinavien. 

Färg och utseende:  Gråbrun med ett fantastiskt spektra av färger under ytan. Vanligtvis skiftar färgerna från lila och blått över till grönt, men även nyanser i gult och orange förekommer. Färgerna ser man när man tittar på stenen från olika vinklar. 


Egenskaper: 

En skimrande labradorit är en mystisk och beskyddande sten. som avvisar oönskade energier ur auran och förhindrar energiläckage. Labradorit lugnar ett överaktivt sinne, vitaliserar fantasin och för fram nya ideer. Analyser och rationalitet balanseras med inre vision.  Denna sten är ett värdefull sällskap vid förändring eftersom den ger styrka och uthållighet. 


Vidare sägs att labradorit stimulerar intuitionrn och övernaturliga talanger som t.ex har förmågan ge inblick i sin framtid men också föra dig till en annan värld eller andra liv.   Den används inom metafysiken för att tyda drömmar och minska stress och oro. 


Chakra: Hjärta och Panna

Mookait

Mookait är en australisk jaspis. Namnet mookait kommer från det ställe där stenen bryts, nämligen Mooka Creek, i västra Australien. Enligt uppgift så betyder aboriginernas ord "mooka" rinnande vatten och syftar förmodligen på de många vattenkällor som rinner ut i Mooka Creek. 

Färg och egenskaper: Mörk röd, gul, brun, vinröd, rosa...påminner om höstfärger.


Egenskaper: Mookait är en sten för "här och nu". Den hjälper oss att balansera det inre och yttre samt stärker oss i förmågan att acceptera förändringar. Mookait anses vara en väldigt skyddande sten när det gäller det emotionella. Inom healing används den för att stabilisera hälsan och bygga upp immunförsvaret.


Chakra: Rot och solar plexus.

Månsten

Månsten är en genomskinlig variant av fältspat med ett skiftande inneliggande skimmer, s.k. chatoyancy,  Finns främst på Burma, Ceyolon, Madagaskar och i Brasilien. 

Färg och utseende: vit, cream, gul och grön.

Egenskaper: Månsten är en sten för alla som vill börja om och har en stark band med månen och intuitionen. Den sägs ha en lugnande energi som ger balans och harmoni. Inom healing används den för att stärka matsmältningen, motverka fetma och lindra hormonella sjukdomar. Månsten associeras med all sorts kärlek och tillskrivs skyddande egenskaper vid graviditet, barnafödsel och sjöfarande


Stjärntecken: Kräfta

Chakra: navel, hjärta, hjässa

Obsidian

Obsidian är resultatet av vulkanisk lava som kommit i kontakt med vatten och svalnat så snabbt att den inte hunnit kristalliseras.  Finns i Mexico och över hela världen.

Färg och utseende: Brun, blå, grön, regnbågsfärgad, rödsvart, silver, gyllenskimrande.


Egenskaper: Obsidian är sanningsstärkande, avslöjar brister, svagheter och blockeringar. inget kan döljas för obsidian.  Den anses som extremt bes​skyddande sten som bildar en sköld mot negativitet. och är då till hjälp för människor som är känsliga för energier.  Psykologisk hjälper obsidian dig att ta reda på vem du är och uppmärksammar dig på beteendemönster som blivit förlegade. Obsidian löser upp emotionella blockeringar.  Den hjälper dig att smälta det som är svårt att acceptera. 


Stjärntecken: Skytten, Lejonet, Jungfrun och Skorpionen

Chakra: Rot

 

Pyrit

Pyrit är svavelkis och järnsulfid.  Namnet Pyrit kommer från det grekiska ordet “pyr” som betyder eld. Detta härleder troligen från de gnistor som uppstår om pyrit slås emot stål. Under guldrushen i Nordamerika kallades pyrit för ”fool’s gold” eftersom oerfarna guldgrävare ofta misstog den för guld. Ironiskt nog innehåller pyrit ofta små mängder guld och erfarna guldletare visste att i närheten av pyrit kunde man ofta finna guld. En av pyrits egenskaper är att den reflekterar, vilket gjorde att den bland annat användes av invånarna i antikens Mexiko som speglar.  Finns i Storbritanien, Nordamerica, Chile och Peru. 

Färg och utseende: Guldfärgad eller brunaktig. Den reflekterar.


Egenskaper: Pyrit är en energiblockerare. Den stänger ute negativ energi och föroreningar på alla plan , däribland infektionssjukdomar. Bär den gärna runt halsen!  Pyrit är en mycket positiv sten som hjälper dig att övervinna tröghet och känslor av otillräcklighet. perfekt för den som planerar stora affärsidéer. Psykologisk löser pyrit oron och frustration och ökar självförtroende och självkänsla. Rent generellt anses den främja kreativiteten och öppna upp för nya idéer samt lätta på ångest och depression. 


Stjärntecken: Lejonet

Chakra: Solar plexus och Navel

Rhodonit

Namnet Rhodonit kommer från det grekiska ordet "rhodon" som betyder "rosa" och syftar på stenens huvudsakliga färg. Rhodonit upptäcktes första gången på 1600-talet. Under 1700-talet blev den oerhört populär vid det ryska hovet och ansågs under många år vara Rysslands nationalsten. 

Färg och utseende: Rhodonit är mönstrad med svart/gröna mönster av mangandioxid, även kallat ”dendriter”, vilka formar fjärderliknande mönster och prickar. 


Egenskapaer:Rhodoniten är gracens och elegansens sten. Den lindrar oro samtidigt som den ökar medvetandet för detaljer. Inom metafysiken tror man att stenen har lugnande egenskaper, den är även kontrasternas sten, det rosa indikerar passionerad kärlek och det svarta grundläggande energi. Stenen anses höja självkänslan och motverka negativa tankar. Inom healing används stenen för att bota emfysem, ledbesvär och hals- och hjärtproblematik.


 Stjärntecken: Oxen

Chakra: Bas och Navel.


Rudraksha

Rudraksha betyder" tårar av Shiva" och  är en symbol för Shivas medkänsla med mänsklighetens lidande.  Rudkasha  är heliga frön från Elaeocarpus Ganitrus som växer i Neapal och Sydöstra Asien och Indonesien.  Används ofta i meditationsmala.

Egenskaper: ger bäraren fred, enkelhet och fokus. Avslappning till kroppen och skyddar mot negativa krafter och tankar.


Rosenkvarts

Rosenkvarts är en av de mest eftertraktade varianterna av kvarts. 

Färg och utseende: Dess rosa färg är unik och helt olik alla andra rosa ädelstenar. Färgen beror på stenens orenheter av järn och titanium. Rosenkvarts finns i Indien, Tyskland, USA och på Madagaskar, men det mesta av dagens tillgångar finns i Brasilien.


Egenskaper: Rosenkvarts är stenen för egen kärlek och villkorslös kärlek. Den sägs ha beskyddande egenskaper under graviditet och barnafödsel samt vara effektiv vid viktminskning. Enligt folktron så har rosenkvarts förmågan att förstärka all sorts kärlek i alla situationer. Stenen har tidigare hittats i Indien, Tyskland, USA och på Madagaskar, men det mesta av dagens tillgångar finns i Brasilien.


Stjärntecken: Skorpionen

Chakra: Hjärta, Navel och Bas

Rökkvarts

Rökkvarts är rökgrå eller bruna, genomskinliga varianter av kristalliserad kvarts. Rökkvarts förekommer på samma sätt som bergkristall och finns i stor mängd i Alperna och Brasilien. I Skottland förekommer rökkvarts i stora stycken vid Cairngorm i Inverness och kallas på grund härav cairngorm eller skotsk topas. I Sverige är förekomster kända vid Hesselkulla gruva i Vintrosa. 


Rökkvarts anses stärka viljan och öka effektiviteten samt skydda soldater som är i aktiv tjänst. En talisman för god tur och bra för de som är trötta och deprimerade


Stjärntecken: Stenbocken och Skytten

Chakra: Rot

Serpentin

Serpentin är det gemensamma namnet på en grupp mineraler med liknande kristallstruktur och egenskaper. Bland de vanligaste kan nämnas lizardit, chrysotil och antigorit varav den senaste är det mineral som ofta finns till försäljning under de missledande namnen serpentin-jade, "Korean jade", "Suzhou jade", "Styrian jade", och "New jade. Serpentin-gruppen har dock en hårdhet på mellan 3,5-4 på Mohs skala, medan jade ligger mellan 6-7. En viss skillnad alltså........


Chakra: Solarplexus och Hjärtat.

Snöobsidian

Snöobsidian är en vanlig variant av obsidian som hittas i hela världen. 

Färgen är svart med vita snöliknande fläckar, där av namnet "snowflake obsidian".


Ytterligare egenskaper:   Renhetens sten ger balans åt kropp, sinne och själ. Lär dig att värdesätta misstag lika väl som framgång och frigöra dig från negativa tankemönster.


Stjärntecken: Skytten, Lejonet, Jungfrun och Skorpionen

Chakra: Rot, jord

 


Sodalit

Sodalit är en sällsynt sten som upptäcktes på Grönland i början av 1800-talet. Sitt namn har den fått efter sin höga halt av natrium (sodium). Sodalit har kallats "Princess Blue" efter prinsessan Patricia som blev så förtjust i stenen att hon valde den för alla inredningsdetaljer i Marlborough House i England. 

Egenskaper: Inom healingen används stenen för att skapa inre frid och klara upp mental förvirring. Den sägs även vara hjälpsam vid inlärning och förståelse, och har ibland kallats vishetens sten .

Stjärntecken: Skytten

Chakra: Panna och Hals

Sugilit​

Är en sällsynt mineral, ringsilikat. Största fyndigheter finns i Sydafrika men kan hittas även i Japan.

Färgen: purpurfärgad, rosa-lilla i olika nyanser. 

Utseende: dunkel, lätt bandad.

Sugilit är en av det främsta kärleksstenar som för den violetta strålen till jorden. Symboliserar den andliga kärleken och vishet..  Den ger oss skaparglädje, kontakt med de andliga dimensionerna och stärker våra mediala förmågor. 

Riktar energi till det ställe där den behövs och avlägsnar energiblockeringar..

Chakra: Alla, speciellt kronchakrat Tigeröga

Tigeröga är ett mineral som tillhör gruppen kvartser. Förutom kvarts innehåller den inväxta trådar av guldbrun riebeckitasbest. Romerska soldater bar ofta tigeröga, ingraverade med symboler, för att skydda dem i strid.


Egenskaper: Sägs hjälpa sin bärare att förbättra självförtroendet i syfte att uppnå sina mål. Den får människor att se sina egna resurser och hur de på bästa sätt kan användas. Tigeröga är en beskyddande sten som ger god tur och framgång, ofta i pengar. 


Stjärntecken: Stenbocken och tvillingarna

Chakra: Bas, solar plexus.

Turmalin

Turmaliner är en grupp närbesläktade mineraler med komplexa kemiska formler som bildar hexagonala kristaller.  Namnet turmalin kommer från det sengalesiska uttrycket "tura mali" som betyder "sten med blandade färger" och syftar på stenens otroliga färgspektrum som klart utklassar alla andra ädelstenar. Enligt en gammal egyptisk legend så passerade stenen, under sin färd genom underjorden, över en regnbåge och fick på det sättet med sig alla regnbågens färger. 

Större fyndigheter av turmalin finns i Sri Lanka, Brasilien, Madagaskar, Afghanistan och Moçambique.


Egenskaper: Turmalinen är kärlekens och vänskapens sten och sägs ha förmågan att minska ångest, stress och förvirring samt att få oss att vidga vårt synsätt. Det är en mycket beskyddande sten.


Stjärntecken: Stenbock

Chakra: Rotchakra